4 jul: Presentatie biografie Pierre Vermeulen

Zaterdag 4 juli om 16:30 zal de biografie van Pierre Vermeulen worden gepresenteerd. Auteur van het boek Roberto Pennino zal aanwezig zijn samen met Pierre Vermeulen en oud ploeggenoot Reginald Thal. Ze  gaan in gesprek over onder andere het Maastrichtse jaar van Pierre en er zullen stukken uit het boek worden voorgedragen, dit alles gecombineerd met spontane anekdotes! Na afloop is er tijd voor een signeersessie. 

Aanmelden kan via promotie@boekhandeldominicanen.nl

Pierre Vermeulen, alles op gevoel

Van toptalent in Stadion Kaalheide tot publiekslieveling in De Kuip. Als Johan Cruijff niet naar Rotterdam was gekomen in 1983, zou Pierre Vermeulen waarschijnlijk voor altijd de grote ster van Feyenoord zijn gebleven. Hij werd uiteindelijk de steunpilaar in het Parijse Parc des Princes, waar hij furore maakte bij PSG tot grote vreugde van voorzitter Francis Borelli en trainer Gérard Houllier en hij jarenlang speelde met Franse internationals als Luis Fernandez en Dominique Rocheteau. Ondanks successen en tegenslagen bleef Pierre Vermeulen compromisloos zichzelf; buiten het veld bescheiden, binnen de lijnen brutaal op zoek naar tegenstanders om die met zijn weergaloze techniek te passeren. Pierre Vermeulen kwam uit voor het Nederlands Elftal en imponeerde met zijn geniale acties. Deze genialiteit stond nimmer ter discussie en Houllier vergeleek zijn linkervoet niet zelden met een hand; hij kon er de bal mee laten landen waar hij maar wilde en ook Willem van Hanegem en Dick Nanninga roemde de exceptionele kwaliteiten van de ‘linkspoot’. Alles op gevoel is een even nuchtere als glansrijke terugblik op de mooie voetbalcarrière van ‘Mr Roda’ die door Pierre’s bescheidenheid misschien niet bij iedereen even scherp op het netvlies heeft gestaan.

Over de auteur: Roberto Pennino (1971) is advocaat en voetbalschrijver. Eerder verschenen van zijn hand Onsterfelijk Torino en Forza Olandesi. Daarnaast schrijft hij onder meer voor Staantribune, Panenka en Tardelli.

Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht

24-26 jun: Schrijversprogramma Jan van Eyck

Schrijversprogramma
Open Studios 2021 24, 25, 26 juni 2021

Ook dit jaar presenteert de Jan van Eyck Academie weer een schrijversprogramma tijdens Open Studios, samengesteld door schrijver, dichter en coördinator van het literatuurprogramma, Erik Lindner. Onze writers-in-residence, andere deelnemers en alumni, lezen voor uit eigen werk en presenteren wat zij tijdens hun residency aan de academie hebben gedaan.

Het programma vindt van donderdag 24 t/m zaterdag 26 juni online plaats via Zoom (wachtwoord: 2021), YouTubeVimeo en de Jan van Eyck website
 
Donderdag 24 juni 19.00 – 19.50 uur
Met Jente Posthuma, Ignace Cami en Persis Bekkering

Vrijdag 25 juni 19.00 – 19.50 uur 
Met Gamal Fouad, Hamja Ahsan, Gerda Blees en Erika Roux

Zaterdag 26 juni 19.00 – 19.50 uur 
Met Asha Karami, Frederik Willem Daem, Inge Schilperoord en Shana Hoehn

Meer informatie is hier te vinden.

Na het schrijversprogramma volgt er aansluitend iedere avond nog een andere presentatie, lezingen of performance in het kader van Open Studios. Het volledige programma is te vinden op onze website en op de Open Studios 2021 website, waar ook meer informatie en werk van onze deelnemers te ontdekken is.

Daarnaast kunt u iedere Open Studios dag de deelnemers virtueel ontmoeten op het interactieve platform The Fourth Garden.

Zomer 2021: Schrijfwedstrijd Centre Céramique

instagram story_1080x1920-algemeenSchrijfwedstrijd met Leon Verdonschot

PR foto LEON Credits Bob Bronshof cms

De Boekenweek is helaas weer voorbij ,we moeten weer een jaar wachten… of toch niet ? De schrijfwedwedstrijd met schrijver/presentator Leon Verdonschot gaat nog de hele zomer door. Leon heeft een spannende intro geschreven maar hoe loopt dit af ? Maak dit verhaal af en laat anderen meegenieten. De beste verhalen krijgen onder andere een plek op onze website en de winnaars kunnen deelnemen aan een masterclass SCHRIJVEN olv Emile Hollman. Wij zijn zo benieuwd naar alle verhalen. Heb je zelf schrijfambities of ken je iemand die dit heel leuk zou vinden ? Geef het door, de verhalen hoeven pas 15 augustus te worden ingeleverd.
Meer info:

https://www.centreceramique.nl/schrijfwedstrijd

20 jan-2 juni: Leesclub Toon Hermans Huis Maastricht/Geannuleerd

I.v.m. corona gaat de leesclub in het voorjaar niet door. Wordt nu gegeven in het najaar. De nieuwe data volgen zo spoedig mogelijk.

Je leest graag en je wilt je mening over het boek en de emotie die je bij het boek voelde ook graag delen met anderen: kom dan naar de leesclub onder leiding van Pia Spaan.

Samen duiken we in het boek en stellen we vragen als:
– Wat doet de inhoud met je?
– Wat bedoelde de schrijver met deze passage?  
– Meer weten over de historische achtergrond van dit boek?
– Wetenswaardigheden over de levensloop van de schrijver.

De leesclub wordt om de 6 weken gehouden op woensdagmiddag in het Toon Hermans Huis St. Servaasklooster 33 Maastricht. De leesclub is een onderdeel van het activiteitenprogramma van het Toon Hermans Huis, een gastvrij inloophuis met persoonlijke aandacht voor mensen met kanker, die ziek zijn geweest, naasten en nabestaanden.

De data voor 1e helft 2021 zijn:
20 januari, 3 maart, 21 april en 2 juni, telkens van 14.30-16.30 uur

Programma 2021
Sally Rooney – Normale mensen (20 januari) / Ilja Leonard Pfeijffer – Grand Hotel Europa  (3 maart) / Manon Uphoff – Vallen is als vliegen (21 april) – Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak (2 juni)

Meer info en aanmelden: spaanpia@gmail.com  06-83218095
Kosten: € 3,75 inclusief koffie/thee per keer