28 jan: Poëzie aan de Maas met Ester Naomi Perquin en 3 dichters uit de Euregio

Finale van de Maand van de Poëzie in Centre Céramique met een literaire en muzikale bijeenkomst in de stadshal met als hoofdgast de kersverse Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. Zij zal als dichter en theatermaakster haar opwachting maken. Daarnaast leveren ook de drie winnaars van de Euregion Poetry Slam Borderlines (i.s.m. YoungPoets en Letterkundig Centrum Limburg), Erika Destercke (B), Jolies Heij (NL) en Julius Schneege (D), hun bijdrage met een spetterende voordracht.
De muzikale omlijsting wordt op gepaste wijze verzorgd door Dorien van Gilst (zang) en Janneke van Tuijl (piano). Dit alles staat onder leiding van dichter Daan Doesborgh, hij stelt de gasten voor en zal hen kort interviewen. Het belooft een boeiende middag te worden!

Ester Naomi Perquin (1980) werd geboren in Utrecht en groeide op in Zierikzee. Ze werkte, gedurende haar opleiding aan de Schrijversvakschool Amsterdam, als cipier in een Rotterdamse gevangenis en studeerde af in de richting poëzie. Sindsdien publiceert ze niet alleen poëzie in bundels en tijdschriften, maar schrijft ook columns voor diverse tijdschriften. Ze was als stadsdichter van Rotterdam actief betrokken als dichter, programmamaker en interviewer bij literaire evenementen in die stad. Met haar derde bundel ‘Celinspecties’ grijpt ze terug op haar cipiersverleden. Deze bundel werd in 2013 bekroond met de VSB Poëzieprijs. In januari 2017 is ze voor twee jaar benoemd als Dichter des Vaderlands.

Organisatie: Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique.
Met boekverkoop en signeersessie.
Locatie: Centre Céramique Maastricht
Tijdstip: 14.30-16.00 uur
Deelname: € 10,-, voor leden bibliotheek € 7,50 (Korting alleen tijdens voorverkoop)
Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00.