26 april: Boekpresentatie Carin Wevers ‘Kan ik daar wat aan doen’

We kunnen de wereld, maar ook onszelf slechts als betekenisvol ervaren wanneer en omdat wij in staat zijn met elkaar te spreken en ons voor elkaar en voor onszelf verstaanbaar te maken. (Hannah Arendt)

Kan ik daar wat aan doen? Onderzoekt op kritische wijze de belangrijkste aspecten van de hulp- en zorgrelatie in verhouding tot de veranderende maatschappelijke instituties.
Hoe kunnen sociale professionals in tijden van transitie en transformatie van het sociale domein trouw blijven aan de eigen kernwaarden? Over welke kwaliteiten moeten ze beschikken? Wat kenmerkt elke hulp- zorgrelatie? De filosofen en andere wetenschappers die de auteur aanhaalt, stimuleren de lezer om na te denken over de verschillende aspecten van de beroepspraktijk.

Toepassing in het onderwijs.
Kan ik daar wat aan doen? is gericht op studenten van sociale en zorggerichte studies. Het boek is ook bedoeld voor professionals in zorg en welzijn. Het legt een link met sociale wetenschappen (psychologie, sociologie, pedagogiek, politicologie en filosofie).

Drs. Carin Wevers is maatschappelijk werker en filosoof, zij werkt als senior docent voor de faculteit Sociale Studies en het lectoraat Sociale Integratie van Zuyd hogeschool. Zij is eigenaar van filosofie-praktijk De vrije Radikaal.

Donderdag 26 april 2018 om 20.00 u. Boekhandel De Tribune
Na afloop van de presentatie is er gelegenheid een toost uit te brengen op Carin Wevers en uw nieuwe aankoop door haar te laten signeren.

Locatie: Boekhandel De Tribune, Kapoenstraat 8, Maastricht