21 jan: Met andere woorden, zoveel te zeggen; workshops poëzie o.l.v. Marjanne Jeurissen

13.30-14.30 uur voor de jeugd
Je hebt vast weleens een gedicht, rijmpje of versje gelezen maar wist je dat het heel makkelijk is om zelf een gedicht te schrijven? In deze workshop leer je van alles over gedichten en er een paar zelf te schrijven bv. : een elfje, een haiku, een niet-doen gedicht of een rondeel. Als je houdt van spelen met taal en graag gedichten schrijft dan is dit dé plaats om te zijn op zondagmiddag 21 januari. Breng gerust je vader, moeder, opa, oma of de buurvrouw mee!!!
Aanmelden klantenservice@maastricht.nl of 043-350 56 00. Deelname € 3,00 / € 2,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop)

15.00-16.30 voor volwassenen
In de Maand van de Poëzie in Centre Céramique een workshop gedichten maken, daar kun je bijna niet onder uit. Maar…….hoe schrijf je eigenlijk een gedicht, kan iedereen het, wat is het verschil tussen een vrij vers en een gebonden vers, moet het altijd rijmen en waar kan een gedicht over gaan?
Deze praktische workshop licht  een tipje van de sluier op. De workshop wordt gegeven door Marjanne Jeurissen. Zij volgde in 2006 de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Jos Rosenboom en geeft sindsdien cursussen en workshops autobiografisch schrijven, verhalen en gedichten schrijven aan kunstencentra, bibliotheken en ouderencentra in Roermond, Weert en Sittard.
Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 -350 56 00. € 5,00 / € 4,50 voor bibliotheekleden (korting alleen tijdens voorverkoop).

Locatie: Centre Céramique Maastricht