1 febr: Letters bij de Lunch – “Alleen in mijn gedichten kan ik wonen” selectie gedichten door leden van VLAM

Als naproefje van de Poëzieweek (25 januari t/m 31 januari) presenteren leden van VLAM een aantal gedichten over het eeuwenoude thema ’thuis’. Met muzikale passages door Chelsea Balmer op harp.

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur. Toegang is gratis. Wel aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600. Inloop vanaf 12.00 uur.

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) met Bibliotheek Maastricht.