4 en 5 feb: “Jan Hanlo – een belevenis”

Literaire salon over het leven en werk van de dichter Jan Hanlo (1912-1969). In deze presentatie wordt het publiek meegenomen op de tocht vanaf zijn dodelijk ongeluk op de Rasberg (1969) terug tot aan zijn kindertijd, zoals hij dat zelf ook heeft gedaan in zijn gedicht “Wij komen ter wereld”.

Een omgekeerd chronologische volgorde dus. Soms ligt de nadruk op een bepaalde periode, soms op een markant jaar, zoals het jaar 1947 toen hij in psychiatrische ziekenhuizen was opgenomen.

De basis van deze presentatie is een nooit uitgevoerde theaterproductie die zou bestaan uit toneel, koorzang, ballet en vertoning van foto’s en filmfragmenten. Dit ambitieuze plan is helaas nooit verwezenlijkt. Als je deze oorspronkelijke productie met een opera zou mogen vergelijken, dan zou je deze vorm een oratorium mogen noemen. Gebleven is de projectie van beelden en filmfragmenten die worden afgewisseld met voordrachten en teksten, boeiend vormgegeven door Tom America. Het geheel wordt gepresenteerd door een verteller.

Hans van Helmond schreef de tekst. Stemmen en voordrachten: Cunera van der Woude, Bèr Huijnen, René Corten en Jos Gielen.

Locatie en tijdstip: Pesthuyspodium Maastricht / 4 februari om 20.00 uur/ 5 februari om 15.00 uur. Entree: € 12,50

Meer info en reserveren: www.pesthuyspodium.nl