2 feb: Letters bij de Lunch ‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’; voordrachten door leden van VLAM

De VLAM organiseert op donderdag 2 februari als naproefje van de Poëzieweek (26 januari t/m 1 februari) een poëtische bijeenkomst met gedichten over vriendschap in al haar vormen, gepresenteerd door haar leden. Muzikale omlijsting door Peter Severijns op saxofoon.

Thema: vriendschap’

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.
Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis / Wel graag aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) i.s.m. Centre Céramique