5-16 okt: Kinderboekenweek 2022 wordt GI-GA-GROEN

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders is weer in aantocht, dat wil je niet missen! Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboekenweek.

Dit jaar maken wij van de winkel één grote jungle met als thema GI-GA-GROEN. We halen buiten naar binnen en organiseren heel veel evenementen die alles te maken hebben met de natuur. Bekijk bijvoorbeeld de bijzondere expositie van Mark Janssen over dieren en hun emoties, of bezoek op woensdagmiddag 5 oktober de opening van de Kinderboekenweek samen met niemand minder dan Andy Griffiths, de auteur van de ‘Waanzinnige Boomhut’-reeks. Samen vieren we het leukste feest van Nederland!

Ontmoet Andy Griffiths: de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek ontvang je bij besteding vanaf €12,50 aan kinderboeken gratis het Kinderboekenweekgeschenk ‘Waanzinnige boomhutverhalen’. Het geschenk is dit jaar geschreven door niemand minder dan Andy Griffiths. Schrijver Andy Griffiths woont met zijn vrouw Jill in Melbourne, maar is tijdens de Kinderboekenweek speciaal te gast bij Boekhandel Dominicanen! Hij zal de Kinderboekenweek op woensdag 5 oktober om 14.30 uur feestelijk openen. Natuurlijk zal vertaler van de waanzinnige boomhutboeken, Edward van de Vendel, ook aanwezig zijn. Dit wil je niet missen!

Voor de kleinsten: een prikkelend prentenboek

Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In ‘Egalus’ leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die niet van drukte houdt en ons wijst op de mooie natuur om ons heen. Een prentenboek van groot formaat, voor een klein prijsje! ‘Egalus’ koop je tijdens de Kinderboekenweek voor slechts €8,25.

Een jungle in de boekhandel

Bezoek jij Boekhandel Dominicanen tijdens de Kinderboekenweek? Dan weet je niet wat je ziet! We halen het GI-GA-GROENE buiten naar binnen en je zult terecht komen in een ware jungle vol planten, dieren en oerwoudgeluiden… Spot de kleine aap die probeert te klimmen van de lp’s naar de Engelse boeken of maak kennis met onze GI-GA-GROTE giraf!  Zodra je binnenkomt waan je je op expeditie. Vind jij succesvol de weg van de ingang naar de kinderboeken? Het pad is niet te missen, maar pas op voor wilde dieren onderweg!

Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht / Toegang is gratis