1 sep: Letters bij de Lunch – Kuifje, en het beeld van de vrouw bij Hergé door André van Dijk

VLAM zet zich ook in voor een adequate leescultuur. Met welke hindernissen moeten we evenwel rekening houden? Passen beeldverhalen als de albums van Kuifje wel in een verantwoord beleid? Hoe gaat Hergé bijvoorbeeld om met inclusiviteit? Hoe woke is Kuifje? Kunnen overigens kromme beelden leiden tot moreel recht gedrag?  

We leven in tijden van een leescrisis. Is het verantwoord in de strijd tegen ontlezing ook beeldverhalen in te zetten? De inleider heeft weliswaar gekozen voor de aankondiging  “Kuifje en het beeld van de vrouw”, maar de inleiding in deze lunchpauze waaiert wel behoorlijk breed uit en zoomt ook in op beeldinnovatie in de lijn Eisenstein, Hergé, Spielberg.

André van Dijk is neerlandicus en was jarenlang als docent Nederlands verbonden aan het Sint Maartenscollege in Maastricht.

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis / Wel aanmelden vanaf 15 augustus: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600.

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) i.s.m. Centre Céramique