20 mei: Boekpresentatie Point, Line, Plane

U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie en tentoonstelling Point, Line, Plane van Jo Frenken. Het openingswoord wordt verzorgd door Lex ter Braak, kunstenaar, schrijver en voormalig directeur van de Jan van Eyck Academie.
 
Opening
Vrijdag 20 mei
17.00-19.00 uur
Jan van Eyck Academie

Tentoonstelling
23 mei – 3 juni
Ma­-Vrij 9.00 tot 17.30 uur

Deze presentatie viert Jo’s 45-jarige verbondenheid aan de Jan van Eyck Academie, eerst als deelnemer, later als expert in grafische technieken en hoofd van het Printing & Publishing Lab.
 
Na zijn recente pensionering heeft hij een kloof van vier decennia in zijn kunstpraktijk proberen te overbruggen door een ongepubliceerd onderzoek uit het begin van de jaren 1980 weer op te pakken. Dit onderzoek is gematerialiseerd in zes series gicléedrukken die vervolgens de basis hebben gevormd voor een kunstenaarsboek in de Riso-stenciltechniek waarin Jo zich het afgelopen decennium heeft gespecialiseerd. Het boek is geheel door hemzelf met de hand gemaakt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks.

Jo blijft als vrijwilliger verbonden aan het Printing & Publishing Lab van de Jan van Eyck Academie en zal zijn kunstpraktijk blijven uitbouwen met nieuw onderzoek.

Locatie: Jan van Eyck Academie, Academieplein 1, Maastricht / Toegang i gratis