2 jun: Letters bij de Lunch – Grensstreken door Milo van Bokkum

Milo van Bokkum (1994) schreef het boek ‘Grensstreken’ over de geschiedenissen achter de vreemdste landsgrenzen van de wereld. Al zijn hele leven is hij gefascineerd door landsgrenzen en reist hij graag naar enclaves, exclaves en andere merkwaardige rafelranden van de wereldkaart. In zijn lezing vertelt hij waar zijn grensfascinatie vandaan komt, en hoe het boek tot stand kwam. Maar bovenal komen de verhalen achter een aantal lijnen op de wereldkaart aan bod. Waarom bezit Spanje nog een paar stukjes land in Marokko? Over welk stukje grens zijn Nederland en Duitsland het nog altijd niet eens? En welke grens kent het meest ingewikkelde verloop? 

Het boek ‘Grensstreken; waarom grenzen liggen waar ze liggen’ is uitgegeven in 2021 en onderzoekt de aantrekkingskracht van grenzen aan de hand van wonderlijkste voorbeelden.

Locatie en tijdstip: Centre Céramque, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis / Wel aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) i.s.m. Centre Céramique