28 nov: Boekpresentatie Jos Schoenmakers

RETOUR NATZWEILER

zo 28 november 2021 | 14.00u | €5

Onlangs verscheen bij de Limburgse Uitgeverij Leon van Dorp de roman Retour Natzweiler van de oorspronkelijk uit Limburg afkomstige schrijver Jos Schoenmakers.

Het mijnwerkersleven in de jaren zestig, de filosoof Jean Paul Sartre in het Parijs van de jaren zeventig en het Duitse concentratiekamp Natzweiler in de Elzas vormen het decor van dit debuut.

De auteur werkte jarenlang in de hulpverlening aan getraumatiseerde oorlogsslachtoffers en vluchtelingen en ontmoette zelf ooit Jean Paul Sartre in Parijs .Die ervaringen inspireerden hem tot het schrijven van dit boek. Op speelse wijze zal deze aangrijpende, maar ook tragikomische roman voor het voetlicht worden gebracht.

Filmbeelden uit de jaren zestig en zeventig schetsen het decor waartegen de roman zich afspeelt, enkele fragmenten uit de roman zullen worden verbeeld door Ilja Schoenmakers (acteur in opleiding), vervolgens houdt de auteur Jos Schoenmakers een presentatie over het schrijfproces.

Daarna is er volop gelegenheid tot uitwisseling met de zaal. Na afloop is er gelegenheid om het boek te kopen en door de schrijver te laten signeren.

Locatie: Pesthuyspodium Maastricht / Toegang: 5,-