29 okt: Interview Gustaaf Peek ‘A.D.’

Vrijdag 29 oktober om 17.00 uur komt Gustaaf Peek naar Boekhandel Dominicanen. Hij wordt geïnterviewd door Janna Navis over zijn nieuwe roman A.D. , een vlammende historische roman over een keerpunt in de geschiedenis.

Wil je erbij zijn: Meld je aan bij promotie@boekhandeldominicanen.nl

A.D.

‘Er zweeft veel op zee vanaf de mars. Een school vliegende vissen kan onverwacht in een horde ratten veranderen, verre golven kunnen op verloren geliefden gaan lijken, de horizon kan opeens bomenrijen herbergen, en hoeveel uitgehongerde mannen hebben niet meerminnen zien wegglippen in de watervlugge wentelingen van dolfijnenstaarten.’

  1. De jonge Republiek der Nederlanden stuurt reusachtige schepen oostwaarts. Om buit te vergaren, het fundament voor een ontluikend wereldrijk. Een schip met meer dan honderd mannen, jongens en enkele vrouwen dwaalt over zee op zoek naar nieuwe specerijeneilanden. Het leven voor de mast is rauw en gevaarlijk. Na vele ontberingen en omzwervingen bereikt het schip een onbekende kust. De eilandbewoners zien vreemde mensen naderen. Er volgt een ontmoeting die de koers van beide volkeren de komende eeuwen zal bepalen.

Gustaaf Peek

Gustaaf Peek (1975) debuteerde in 2006 met de roman Armin, waarna Dover volgde. Voor zijn roman Ik was Amerika ontving hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de F. Bordewijk-prijs. Godin, held was DWDD Boek van de Maand en haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Zijn scenario voor de speelfilm Gluckauf werd bekroond met een Gouden Kalf. Ook schreef hij het pamflet Verzet!.

De pers over Godin, held:
‘Dit boek ís seks. Hartverscheurend.’ ***** Arie Storm in Het Parool
‘De compositie van de roman geeft het boek een grote elegantie. […] Het boek is als een verfrommelde tekening die langzaam wordt uitgevouwen en gladgestreken […]. Schitterende scènes…’ **** Arjen Fortuin in NRC Handelsblad

Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht / Toegang is gratis