23 sep: Schrijversontmoeting Esther Gerritsen

Jente Posthuma
ontmoet Esther Gerritsen Schrijversgesprek
Jan van Eyck Academie
23 september 2021, 20.00 uur

Van harte welkom in de academie na aanmelding via: register@janvaneyck.nl.
of volg online via:
Zoom (wachtwoord: 333), VimeoYouTube, of op onze website

Jan van Eyck writer-in-residence Jente Posthuma gaat in gesprek met schrijver Esther Gerritsen in de Jan van Eyck Academie. Posthuma rondt met dit gesprek haar werkperiode aan de academie af. Het gesprek wordt geleid door Erik Lindner, coördinator van het schrijversprogramma van de academie.
Posthuma en Gerritsen zullen spreken over hun laatste romans, over woede – het thema van de podcast waar Posthuma aan werkt – over hun beider fascinatie met de dood en Posthuma’s ervaringen op de Jan van Eyck Academie.
 
De boeken van beide auteurs zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Tribune in Maastricht.
 
Jente Posthuma debuteerde in 2016 met Mensen zonder uitstraling. De roman stond op de shortlist van de Dioraphte Literatour Prijs en de Hebban Debuutprijs. Ze publiceerde het fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken in 2016, en haar korte verhalen verschenen in onder meer De Revisor en De Gids. Haar roman Waar ik liever niet aan denk kwam uit in 2020 en werd genomineerd voor de EU Prize for Literature. Het boek verschijnt in 2023 in Engelse vertaling.
 
Esther Gerritsen schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film. Ze debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn, waarna meerdere succesvolle romans volgden, waarvan er vier genomineerd werden voor de Libris Literatuurprijs. In 2005 ontving ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Normale Dagen en in 2014 kreeg ze de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oeuvre.
 
Erik Lindner schreef meerdere dichtbundels zoals Terrein, Acedia en Zog. Na Naar Whitebridge, is nu juist zijn tweede roman 51 manieren om de liefde uit te stellen uitgekomen.
 
Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterfonds.
 
 
Locatie: Jan van Eyck Academie, Academieplein 1, Maastricht