14 nov: Literaire middag met Adriaan van Dis

In het kader van de campagne Nederland Leest, met De wandelaar in de hoofdrol, is Adriaan van Dis zondag 14 november te gast bij Centre Céramique. Hij vertelt over zijn recente werk en vanzelfsprekend ook over zijn roman De wandelaar uit 2007 over de zwerftochten van man en hond door Parijs. De middag staat onder leiding van neerlandica Jet van Aalst en Janna Navis. Er is gelegenheid on vragen te stellen en met hem in discussie te gaan. De muzikale omlijsting met Franse chansons is in handen van Francine & Romain.

Adriaan van Dis debuteerde in 1983. Hij schreef reisromans, verhalen en veel geprezen en bekroonde romans.In 1984 verscheen de roman Indische duinen, gevolgd door onder meer Dubbelliefde, Familieziek, De wandelaar en Ik kom terug. In 2015 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald. Onlangs verscheen zijn nieuwste roman Klifi.

Het muzikale duo Francine & Romain uit Maastricht heeft zich afgelopen jaren op de kaart gezet in Maastricht en ver daarbuiten. Francine met een prachtige stem achter de microfoon en Romain begeleidt haar afwisselend op maar liefst drie gitaren. Het repertoire van Francine & Romain bestaat uit meer dan tweehonderdvijftig nummers in wel zes talen. Tijdens deze middag zullen zij, heel passend bij ‘De wandelaar’ Franse chansons ten gehore brengen.

De wandelaar van Adriaan van Dis staat centraal in de campagne Nederland Leest in de maand november. Bibliotheekleden kunnen dit boek gratis afhalen in hun eigen bibliotheek.Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt.

Locatie en tijdstip: Centre Céramique Maastricht, 14.30-16.00 uur. Toegang: € 10,- voor VLAM-leden en leden Centre Céramique € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij klantenservice Centre Céramique of via klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600. Reserveren is verplicht, de gereserveerde kaarten graag uiterlijk vrijdag 12 november voor 17.00 uur afhalen bij de klantenservice..

Met boekverkoop en signeersessie.

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht), Boekhandel de Tribune en Centre Céramique