2 sep: Letters bij de Lunch-Nieuwe wegen voor Mariken door Monica Boschman

Wie Nijmegen bezoekt, ontmoet Mariken van Niemeghen. Hoe zit dat in Antwerpen én in Maastricht? In Antwerpen leeft Mariken zeven jaar met de duivelse Moenen, in Maastricht verblijft ze jarenlang in het klooster voor gevallen zondaressen. Het is mooi haar verhaal ook in deze steden te blijven vertellen. Daarnaast is het een universeel verhaal, het gaat niet voor niets al vijfhonderd jaar mee. Het meisje dat zeven jaar met de duivel samenleefde en daarna tot inkeer kwam. Trappen we niet allemaal in de val van de duivel? Verleiding, zonde en vergeving. De zoekende mens die net als Mariken meerdere malen moet vallen en opstaan om zichzelf echt te leren kennen. Dichter Monica Boschman (1965) kroop in de huid van Mariken en schreef een cyclus gedichten. Die draagt ze voor, gecombineerd met de vertelling. Nieuwe wegen voor Mariken. Een verhaal dat je bij blijft.

Monica aan het woord: Wat ik nu doe, is gegroeid uit wat ik eerder deed. Ik noem mijn studie Nederlandse taal en letterkunde en mijn werk als trainer, voorlichter, interviewer en tekstschrijver. Maar mijn belangrijkste leermeester is het leven zelf. Ik ben wie ik ben door alle stappen die ik vanaf 23 augustus 1965 heb gekropen en gezet.

Met muzikale omlijsting door Hildegard Moonen op viola da gamba. Ze is als docent verbonden aan Kumulus Muziekschool.

Locatie en tijdstip: Lutherse kerk, Hondstraat 14. Maastricht van 12.30-13.30 uur/ Toegang is gratis/ Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)