9 april: Asha Karami ontmoet Michel Dijkstra

Asha Karami
ontmoet Michel Dijkstra Schrijversgesprek
9 april 2021, 20.00 uur Jan van Eyck Academie
Volg online via onze websiteZoom (wachtwoord: 333), Vimeo of YouTube

Jan van Eyck writer-in-residence Asha Karami gaat in gesprek met docent en publicist oosterse filosofie Michel Dijkstra op vrijdag 9 april om 20.00 uur in de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Met dit gesprek rondt Karami haar werkperiode aan de academie af. Karami en Dijkstra spreken over hun fascinatie voor zen en de soms bizarre koanverhalen, over de toepassing van oosterse filosofie en westerse mystiek in de levenskunst en over hoe, volgens Meister Eckhart en zenmeester Dōgen, de weg naar de eenheid te vinden in een wereld van veelheid en chaos.
 
Iedereen is van harte welkom om het gesprek online te volgen.
De boeken van de Asha Karami en Michel Dijkstra zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Tribune in Maastricht.


Asha Karami is dichter, jeugdarts en ringarts bij vechtsportgala’s. In 2018 werd ze tweede op het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam als anti-performance performer. Eerder verschenen gedichten van haar in o.a. nY, Het Liegend Konijn, Tirade, Poëziekrant, Terras en Revisor, Samplekanon en De Gids. Haar debuutbundel Godface (de Bezige Bij) werd in 2019 lovend ontvangen en haalde nominaties binnen voor de Herman de Coninckprijs, De Grote Poëzieprijs en de E. du Perronprijs.
 
Michel Dijkstra is onafhankelijk geleerde op het gebied van oosterse filosofie en westerse mystiek. Hij studeerde filosofie, journalistiek en Sanskriet aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2019 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op een comparatief-wijsgerig proefschrift over Meister Eckhart en zenmeester Dogen. Een greep uit zijn publicaties: Zenboeddhisme (Ambo, 2010), Basisboek oosterse filosofie (ISVW Uitgevers, 2016) en In alle dingen heb ik rust gezocht (Vantilt, 2019).
 
Het writer-in-residence programma van de Jan van Eyck Academie is een samenwerking met het Nederlands Letterfonds.