5 nov: Letters bij de (avond) Lunch – Nieuwe wegen voor Mariken door Monica Boschman en Hildegard Moonen. Geannuleerd

I.v.m. de coronamaatregelen wordt deze lezing verschoven naar voorjaar 2021.

Mariken van Nieumeghen, wie kent haar niet? Het meisje dat zeven jaar met de duivel samenleefde en daarna tot inkeer kwam. Een verhaal van 500 jaar oud, maar ook een vertelling van nu. Trappen we niet allemaal in de val van de duivel? Verleiding, zonde en vergeving. De zoekende mens die net als Mariken meerdere malen moet vallen en opstaan om zichzelf echt te leren kennen. 

Monica Boschman kroop in de huid van Mariken, schreef een cyclus gedichten en bewerkte de oude tekst. Het resultaat staat in haar boek Nieuwe wegen voor Mariken, met illustraties van Jet Westbroek. Op donderdagavond 5 november vertelt zij in Boekhandel Dominicanen het Marikenverhaal, gecombineerd met haar gedichten. Hildegard Moonen verklankt belangrijke gebeurtenissen uit de vertelling op haar Viola da Gamba. Nieuwe wegen voor Mariken. Cultureel erfgoed, met een Maastrichts tintje. Een verhaal dat je bij blijft.

Monica Boschman (1965) is dichter, schrijfdocent en tekstschrijver. Ze was eerder regiodichter van de Noordelijke Maasvallei en was in 2018 een van de initiatiefnemers van het Marikenjaar in Nijmegen.

Locatie en tijdstip: Boekhandel Dominicanen / 19.30-20.30 uur / Toegang is gratis

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) i.s.m. Boekhandel Dominicanen. Aanmelden is wel gewenst: info@vlammaastricht.nl