1 okt: Letters bij de (avond) Lunch- Rouwproces vervat in poëzie door Ellen van der Spiegel Cohen

VLAM-lid Ellen van der Spiegel Cohen is Neerlandica en psychologe.Zij probeert bij artikelen en lezingen altijd beide te combineren. Zo ook in deze lezing voor de VLAM. Zij zoekt daarbij naar Nederlandse gedichten die te maken hebben met rouw, en grijpt daarbij ook terug op haar eigen levensgeschiedenis. Zij gaat o.a. in op gedichten van Jacques Presser, die vooral bekend is van zijn standaardwerk ‘De ondergang’. Ook leest zij gedichten van Hanny Michaelis, die zij interpreteert in het kader van het rouwproces. De ‘jongste’ dichter, Benjamin Peleg, is in de oorlog geboren en woont nu in Israel, waar hij vooral bekend is als schilder. Kernvraag van dit alles is: Kunnen gedichten troosten? En zo ja, waardoor?

Lunchpauzepauzeprogramma  i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)

Locatie en tijdstip: Boekhandel Dominicanen, 19.30-20.30 uur/Toegang is gratis

I.v.m. de coronamaatregelen én de verbouwing van Centre Céramique vindt de bijeenkomst plaats op een nieuwe locatie en in de avonduren!