7 mei: Letters bij de lunch – Rouwproces vervat in poëzie; kunnen gedichten troosten? door Ellen van der Spiegel Cohen. Is geannuleerd.

In verband met de coronacrisis gaat deze lezing niet door. Wordt verplaatst naar een later tijdstip in 2020.

VLAM-lid Ellen van der Spiegel Cohen is Neerlandica en psychologe.Zij probeert bij artikelen en lezingen altijd beide te combineren. Zo ook in de ‘4 mei-lezing’ die zij op 7 mei voor de VLAM zal houden. Zij zoekt daarbij naar Nederlandse gedichten die te maken hebben met rouw, en grijpt daarbij ook terug op haar eigen levensgeschiedenis. Zij gaat o.a. in op gedichten van Jacques Presser, die vooral bekend is van zijn standaardwerk ‘De ondergang’. Ook leest zij gedichten van Hanny Michaelis, die zij interpreteert in het kader van het rouwproces. De ‘jongste’ dichter, Benjamin Peleg, is in de oorlog geboren en woont nu in Israel, waar hij vooral bekend is als schilder. Kernvraag van dit alles is: Kunnen gedichten troosten? En zo ja, waardoor?

Lunchpauzepauzeprogramma  i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht). Locatie en tijdstip: Centre Céramique Maastricht, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis