2 jan t/m 5 feb: Poëzieparcours: Dichters van Nu

Onder het motto ‘een wandeling door Maastricht van gedicht tot gedicht’ kunt u in de maand januari een Poëzieparcours volgen langs Centre Céramique, een aantal boekhandels, antiquariaten en winkels. In aansluiting bij het landelijk thema van de Poëzieweek ‘De toekomst is nu’ zijn jonge dichters deze keer de leidraad bij de selectie. Als opmaat naar de Gedichtendag laten de deelnemers voor het veertiende jaar een recent gedicht in de etalage zien.U komt gedichten tegen van o.a. Lieke Marsman, Akwasi, Tim Hofman, Radna Fabias, Bart Moeyaert en Maud Vanhauwaert.

Boekenlegger met route is vanaf 2 januari gratis verkrijgbaar bij de klantenservice van Centre Céramique en andere deelnemers: Week in Week uit, De Verwondering, Librairie Stille, Galerie Amarna, Darq: an amazing chocolate & coffee experience, Drukkunstmuseum, Alley Cat bikes & coffee, Gezondheidswinkel Balsemien, Boekhandel Dominicanen, Lampada, De Tribune, Baccara Bloemen en meer, Hotel Dis, en Universiteitsbibliotheek.

Start van de route: Centre Céramique, dinsdag t/m vrijdag 12.00-18.00 uur en zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur.