2 jan: Letters bij de lunch ‘De wederopbouw van Limburg – een literair mozaïek’ door Jos Perry

Op donderdag 2 januari 2020 wordt in Letters bij de Lunch teruggeblikt op de wederopbouwjaren: dat eindeloze intermezzo tussen de heftigheid van de Tweede Wereldoorlog, en de seks, drugs, rock ’n roll van de jaren zestig. In de collectieve herinnering staan de jaren vijftig voor soberheid, saaiheid en stagnatie. Klopt dat cliché eigenlijk wel? Hoe kijken Limburgse schrijvers in fictie en non-fictie op die periode terug? Hoe drukten het gezin, de kerk en de school hun stempel? Annet Perry-Schoot Uiterkamp zal fragmenten voorlezen uit romans en egodocumenten.

Locatie en tijdstip: Centre Céramique Maastricht, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis

Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)