19 okt: Boekpresentatie Ad van Iterson

Boekhandel De Tribune nodigt u uit voor de presentatie van Aanhalingen van Ad van Iterson op zaterdag 19 oktober 2019 om 17.00 u.

De jonge zakenman Acquoy ontvangt een telefoontje van zijn jeugdliefde Martia. Zij verleidt hem om voor haar universiteit te komen werken – misschien om zo hun oude romance te laten opbloeien? Acquoy gaat er na enige aarzeling op in. Hij leert al snel dat hij vooral moet publiceren in internationale toptijd-schriften, een zware opgave voor de nieuwkomer. Zijn ambitie de academische top te bereiken ontvlamt als hij het systeem meer en meer onder de knie krijgt. Als er een nieuw vakgroepshoofd wordt ingevlogen, de Texaanse hoogleraar Heather Walter, krijgt Acquoy de kans een reuzenstap op de carrièreladder te maken. En dan is daar opeens die gasthoogleraar uit Estland, Ewa Kirsipuu. Intrige en sjoemelen liggen op de loer, met een verbluffende ontknoping als gevolg.

Aanhalingen speelt zich af in de internationale academische wereld van vlak voor de millenniumwisseling. Ad van Iterson heeft die wereld intens ervaren: de verre vliegreizen, de lange congresdagen, de nazit in de hotellobby.
Ad van Iterson (Maastricht, 29 januari 1952) is schrijver en socioloog. Hij publiceerde vier romans en vier verhalenbundels. Daarnaast schrijft hij essays, toneel en poëzie. Hij heeft een wekelijkse column in Dagblad De Limburger. Van Iterson was redacteur van Propria Cures en recensent voor Vrij Nederland

Willemijn Dicke(schrijfster van o.a. het boek De sjamaan en ik) zal het boek introduceren, waarna Ad een fragment uit het nieuwe boek zal voorlezen.

Na de presentatie is er gelegenheid om uw aankoop te laten signeren en onder het genot van een drankje nog na te praten met de schrijver.  

Locatie: Boekhandel De Tribune, Kapoenstraat 8-10, Maastricht