2 t/m 13 okt: Kinderboekenweek: Reis mee

Op woensdag 2 oktober om 11 uur vieren wij de start van de Kinderboekenweek 2019 met als thema: Reis Mee. Van 2 t/m 13 oktober staat Boekhandel Dominicanen in het teken van de Kinderboekenweek met leuke activiteiten en workshops. Het Kinderboekenweekgeschenk 2019 is Haaientanden van Anna Woltz. Je krijgt het geschenk van 2 t/m 13 oktober 2019 cadeau bij besteding van € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019 is André het Astronautje. Opzoek naar Laika van André Kuipers met illustraties van Natascha Stenvert. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in oktober 2019 te verkrijgen in de boekhandel voor € 7,25.

Vrijdag 4 oktober | 13.00 uur : Knuffeldier op reis

Welk knuffeldier neem jij mee op reis? Neem jouw liefste pluche knuffeldier mee naar de boekhandel voor een bijzonder bezoek. Dierenarts Daniëlle van Dierenkliniek Caberg kan jouw knuffeldier bekijken. Bij inlevering van een tekening van je reisgenoot, krijg je cadeautje mee naar huis.

Zaterdag 5 oktober | 19.30 uur : Workshop Kinderyoga
Yoga en kleuren voor kinderen

Naar aanleiding van haar net verschenen boek Krul als een Cobra  (een Kinderyoga, doe, spel en kleurboek) komt Mara Leiblum een yogales geven in de winkel. Tijdens de les gaat Mara met de kinderen “op reis” en komen ze onderweg van alles tegen…Na de les kunnen de kinderen een tekening maken over hun avonturen. Er is plek voor maximaal 14 kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Dus meld je snel aan om zeker te zijn van een plekje/matje. Aanmelden kan via promotie@boekhandeldominicanen.nl

Zaterdag 5 oktober : 14.00 uur | Workshop creatief met Ivan en Ilja

In het teken van het Kinderboekenweekthema ‘Reizen’, komen Illustratoren Ivan en Ilja op zaterdag 5 oktober om 14.00 uur een creatieve workshop geven. Het boek dat centraal staat is ‘Opa en Oma oelewapper op reis met de gouden koets’ van Marianne Busser en Ron Schröder. Tijdens de workshop kunnen kinderen kleuren en knutselen rondom het thema reizen en het boek. Vor kinderen van 4 tot 7 jaar. Aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl

Zondag 6 oktober: 14.00 uur | Workshop creatief schrijven door Jonne Kramer

Jonne Kramer, auteur van ‘Het raadsel van de zee’, komt naar onze boekhandel om een schrijfworkshop te geven! In een middag leer je van haar wat de belangrijkste punten in een verhaallijn zijn, en hoe je je hoofdpersonage(s) moet uitdenken. Je gaat naar huis met een mooi zelfbedacht verhaal, dat je thuis nog verder uit kan schrijven.  Deelname aan workshop kost €7,50, incl. drankje en boek’het raadsel van de zee.   Voor kinderen van 10 jaar en ouder, vol = vol. Aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl

Zaterdag 11 oktober: 11.00 uur | Bezoek van Gonnie het gansje

Gonnie het gansje komt op bezoek bij Boekhandel Dominicanen! Je kunt met Gonnie op de foto of haar en dikke knuffel geven!

Zaterdag 12 oktober, 15:00 – 17:00 uur | Ontmoet Geronimo Stilton!

Ben jij ook zo’n fan van Geronimo Stilton? Hij komt naar Boekhandel Dominicanen! Hij signeert zijn boeken en je kunt met hem op de foto!

Zondag 13 oktober, 13.30 uur | Manon Berns en Michael Reefs lezen voor in Fort Sint Pieter

Schrijvers Manon Berns en Michael Reefslezen op een bijzondere plaats voor uit hun boeken: Fort Sint Pieter. Je kunt ook een boek laten signeren en natuurlijk kennismaken met de schrijvers. Na afloop kun je, met je ouders, een OERRR speurtocht maken  over de Sint-Pietersberg met hulp van een GPS apparaat en zo op zoek gaan naar spannende plekjes. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten: Deelname is gratis, Aanmelden via promotie@boekhandeldominicanen.nl