10 okt: Leesgroep Juliana. Vorstin in een mannenwereld.

Leesgroep over de ‘feministische biografie’ Juliana. Vorstin in een mannenwereld van Jolande Withuis. De middag staat o.l.v. neerlandica Liesbeth Vonhögen. Een gelegenheid bij uitstek om leeservaringen uit te wisselen en te praten over de verschillende aspecten van deze publicatie.

Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen als ‘onze koningin’. Withuis kon haar werk baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privĂ©materiaal. Daarmee schreef zij niet alleen een levensgeschiedenis, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw. Withuis laat zien dat onze visie op koningin en later prinses Juliana aan revisie toe is.

Tijdstip: donderdag 10 oktober, 14.00-16.00 uur / deelname is gratis / aanmelden: info@vlammaastricht.nl Na inschrijving wordt bevestiging met adres van de locatie toegestuurd.

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) in het kader van de Maand van de Geschiedenis met als thema Zij/Hij.