6 okt: Man-Vrouw, wat nou? door Marita en Alma Mathijsen

De geschiedenis werd altijd gedomineerd door mannen. Nu in tijden van # MeToo staan de verhoudingen tussen de seksen op scherp.Op zondag 6 oktober start de Maand van de Geschiedenis voor Maastricht in de Sint Jan, met dit jaar als landelijk thema Zij/Hij.

Te gast zijn Alma en Marita Mathijsen, auteurs van het essay van de Maand van de Geschiedenis : ‘Niet schrikken, mama’. Zij spreken over de positie van de vrouw  én de man in het heden en verleden, over heksenvervolging en de seksen vroeger en nu, opgroeien in Limburg in de jaren vijftig en zestig en # MeToo nu. Muzikale omlijsting door het Trio Tricotets, viool, fluit, clavecimbel o.l.v. Mariëlle van der Kamp en voordracht gedichten door Jet van Aalst.

Loco-burgemeester Vivianne Heijnen zal deze bijzondere middag openen.

Deze middag is een co-produktie  van Op het Podium van de Sint Jan en de Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht (VLAM)

Locatie en tijdstip: zondag 6 oktober, 15.00-17.00 uur / Sint Janskerk, Vrijthof, Maastricht

Entree gratis   – vrije gave

Contactpers.     Hanske Kamphuis – h.kamphuis@hotmail.nl  en Jet van Aalst – jetvanaalst@live.nl