5 sep: Helden en heldinnen uit de kinder- en jeugdliteratuur door Joke Linders

In aanloop naar de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) houdt Joke Linders in het programma Letters bij de Lunch een lezing over onze idolen uit de jeugdliteratuur. In deze voordracht ontmoet u Remi, Heidi, Kikker, Rossy, dat krantenkind, Harry Potter, Pluk van de Petteflet, Pippi Langkous en al die andere helden en heldinnen uit de jeugdliteratuur die ons een spiegel voorhouden of avonturen bieden waarvan we alleen maar kunnen dromen. Lezen verrijkt het leven.

Joke Linders studeerde literatuurwetenschap, stond jaren voor de klas, werd criticus, biograaf, vertaler, docent en consulent jeugdliteratuur. In 1999 promoveerde zij op het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt. Daarnaast portretteerde zij An Rutgers van der Loeff, Max Velthuijs, Dick Bruna, Fiep Westendorp, de Gouden Boekjes en Han G. Hoekstra. De meest gezongen kinderliedjes bracht zij bijeen in Liedjes met een hoepeltje erom. Haar kennis van en liefde voor de jeugdliteratuur legde zij onder meer vast in Trage post voor Anna Johanna, over boeken die bij me blijven.  

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis

Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)