11, 18 en 25 aug: Literair festival Zin in Zomer

Zin in Zomer blaast 10 kaarsjes uit! Dat vraagt om een bijzondere feesteditie in partnersteden Sint-Truiden, Genk en Hasselt. In augustus trakteren we jong en oud op een fijn festival met poëzie, literatuur en illustratie. Eén hele festivaldag per stad, telkens rond een thema. Begin de dag meteen goed met een literair ontbijt of een picknick. In de namiddag kan je aansluiten bij een van de vele workshops, wandelingen of (familie)-voorstellingen.  ’s Avonds geven we het podium aan gevestigde literaire waarden zoals Stefan Brijs, Oek de Jong en Erwin Mortier.

In Sint-Truiden (11 augustus) staat de hele zondag vooral in het teken van poëzie. Van een ontbijt met Delphine Lecompte en Lisette Ma Neza tot een stadswandeling met Lotte Dodion. Van Jee Kast die een gedicht op jouw maat typt tot een poëziefiets en Haren vol banaan: de namiddag zit vol leuke activiteiten voor het hele gezin. In de avondvoorstelling zal Oek de Jong het over zijn favoriete dichters hebben, maar je mag ook een primeur verwachten!

In Genk (18 augustus) is Stefan Brijs de centrale gast in Thor Park. Hij gaat ’s avonds in gesprek met Phara de Aguirre – met muziek van celliste Maya Fridman geïnspireerd door Stefans Andalusisch dagboek. Maar je kan eerder al met hem op vogelwandeling. Alle leeftijden vinden in de namiddag wel iets te doen: een workshop ‘rare vogels’, een sporentocht, een korte theatervoorstelling in avant-première, te veel om hier op te noemen.

In Hasselt (25 augustus) gaat het vooral om illustratie. Mélanie Rutten beantwoordt je vragen bij het ontbijt terwijl ze live tekent. Namiddag kan jong en oud zich uitleven in allerlei creatieve workshops en je kan illustratoren horen vertellen over hun werk. Het meisje dat een vogel werd is een korte, maar betoverende familievoorstelling. Topillustratoren Rébecca Dautremer en Carll Cneut nemen samen de potloden op in een unieke performance, en Erwin Mortier wordt door live-tekenaar Sebastiaan Van Donck begeleid terwijl hij het ondermeer zal hebben over de langverwachte opvolger van zijn hitdebuut Marcel.

Meer info en tickets

Het volledige programma en alle info vind je op www.zininzomer.be Tickets koop je online via de website of aan de UiTbalie Sint-Truiden. Er zijn festivaltickets per dag, gratis tickets voor kinderen tot 14 jaar, en namiddagtickets voor wie enkel (bijvoorbeeld als gezin) de doorlopende middagactiviteiten wil meemaken. Bovendien is er in de nieuwe formule ook nog plaats voor Zomervrienden: de drie festivaltickets plus een verwenpakket.