16 juni- 25 aug: “Jan Hanlo hep het gemaakt”

Museum Valkenburg gedenkt 50e sterfdag van Jan Hanlo van 16 juni tot 25 augustus. De opening van de expo door K. Schippers, dichter en vriend van Jan Hanlo, vond plaats op zondag 16 juni om 15.00 uur.

Op 16 juni 2019 is het vijftig jaar geleden dat de dichter Jan Hanlo overleed. Museum Valkenburg wil Jan Hanlo gedenken met een mooie expositie van zijn werk in de Jacques Vonkzaal. Afgelopen maanden heeft een werkgroep van Jan Hanlo-kenners – dichter en letterkundige Wiel Kusters, Ser J.L. Prop en Jan Schurgers – met vertegenwoordigers van het museum de tentoonstelling voorbereid. Stukken uit de nalatenschap van Hanlo in het Literatuurmuseum in Den Haag zijn doorvorst en geselecteerd. Niet alleen zijn literaire werk is vertegenwoordigd, ook zullen er aquarellen en kindertekeningen van Jan Hanlo te zien zijn. Prof. Wiel Kusters noemt de expositie een waardige hommage aan een groot en oorspronkelijk dichter.

Locatie: Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, 6301 CW Valkenburg / www.museumvalkenburg.nl Entree € 6,-. Museumkaart gratis