26 mei: Lezing Patrick Bernhart ‘Het raadsel Tom Dumoulin verklaard’

Zondag 26 mei om 16.00 uur geeft Patrick Bernhart een lezing over zijn recent verschenen boek: Tom Dumoulin; wielerlegende in wording, het raadsel Tom Dumoulin verklaard.

Tom Dumoulin is een van de grootste sporthelden van deze tijd, door allen geliefd, maar ook een groot raadsel.Benaderbaar en ook altijd op afstand. Charismatisch en toch ook vol raadsels. Charmant en ook soms bijtend en ruziĆ«nd. Een ijzersterk lichaam en toch ook kwetsbaar. Heeft Tom Dumoulin het in zich om Nederlands beste wielrenner aller tijden te worden? Kan hij een plaats verwerven tussen de allergrootsten als Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain? 

Patrick Bernhart, veelgeprezen sportboekenauteur, heeft zich verdiept in het fenomeen Tom Dumoulin. Hij zoekt tot op de bodem uit waar het talent van Tom vandaan komt, hij pluist alle elementen uit die Dumoulin maken tot de superster die hij nu is. Zit het in zijn lijf, in zijn kop, zijn team of ligt het aan de omstandigheden? En is dit alles voldoende om meerdere grote wielerrondes op zijn naam te zetten? Bernhart laat zien waar het talent, de eerzucht en de wilskracht vandaan komen. En uiteraard beantwoordt hij de vraag: gaat Tom uiteindelijk de Tour winnen?

Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht / Toegang is gratis