25 mei: Bookstore Day met Hanneke Eggels

Om 14.00 uur komt Hanneke Eggels  vertellen over haar boek Rapiarium. Een ode aan schrijvers en denkers uit alle lagen van de literatuur. Van Erasmus tot Eskimovrouwtje, van Nobellaureaat WoleSoyinka tot Winny de Pooh, van Nietzsche tot Neruda. Op de sociale media zijn tegeltjeswijsheden niet meer weg te denken. In Rapiarium brengt schrijfster Hanneke Eggels echter een heel persoonlijke ode aan de voor haar betekenisvolle schrijvers en denkers. Het bevat een selectie van citaten uit de notitieboeken die zij vanaf 1980 bijhield tijdens het lezen. Rapiarium is daarmee een prachtige dwarsdoorsnede uit de literatuur, inclusief honderd citaten van Nobelprijswinnaars.

Hanneke Eggels noemt zichzelf een discriminerende lezer. Zij las met de pen en haar notitieboekjes inspireerden haar tot een geestelijke oefening: herkauwen met het hart om zelf schrijver te worden. Tweehonderdvijftig citaten staan chronologisch genoteerd.

Locatie: Boekhandel Dominicanen Maastricht/Toegang is gratis