5 mei: Themamiddag Vrijheid

Op 5 mei vindt er in de Sint Jan op het Vrijthof een themamiddag plaats rond het thema Vrijheid. Op deze middag worden enkele van de mooiste gedichten van grote Nederlandse dichters voorgedragen én zal de vrijheid ook doorklinken in diverse verassende muzikale bijdragen. Drie componisten met internationale achtergrond hebben speciaal voor deze dag een geheel nieuwe compositie voor het orgel in de kerk geschreven en die zullen deze dag voor de eerste keer te horen zijn. Daarnaast zal er, na enkele gedichten, een korte meditatie worden geïmproviseerd en zullen er solo-optredens plaatsvinden van een cellist en sopraan. Dit alles wordt georganiseerd door Podium Sint Jan en Stichting Muziek in de Kerk. De middag begint om 15 uur en duurt tot 17 uur inclusief pauze. Na afloop is er de gelegenheid voor een vrije gave. De deuren van de kerk openen om 14:45.

U bent van harte uitgenodigd om op deze bijzondere manier met ons de vrijheid te gedenken!

Uitvoerenden:

Silke Silanoe, voordracht. Silke is lid van de Sint Jan en werkzaam als directrice van de lerarenopleiding in Aken.

Marilia Oliveira, sopraan. Marilia is een Brazilaanse sopraan en is voor haar masterstudie naar Nederland gekomen. Ze heeft een breed repertoire in opera, oratorium en lied en inmiddels een graag geziene gast op concertpodia.

Petronella Torin, cello. Petronella is een klassieke geschoolde cellist afkomstig uit Zweden. Ze heeft gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Luik.

Klaas Remerie, orgel. Klaas is ruim 30 jaar organist van de Sint-Jan in Maastricht naast een carrière als chemicus. Sinds 2017 studeert hij hoofdvak orgel aan conservatorium van Maastricht.

Nick Goudkuil, orgel. Nick is organist van de Sint-Martinuskerk en studeerde aan het Conservatorium Maastricht en studeert nog aan het Koninklijk Conservatorium in Luik. Hij is eveneens actief als componist en muziekdocent.

Locatie: St. Janskerk, Vrijthof, Maastricht. Toegang is gratis