2 mei: Letters bij de lunch – Literatuur en geaardheid:over queerboeken door Paul Westerneng

Op Valentijnsdag van dit jaar lanceerden COC Nederland en de Leescoalitie – een samenwerkingsverband van o.a. CPNB en de openbare bibliotheken – de website Queerboeken.nl die leestips bevat voor ‘queer’ literatuur, oftewel lezen met andermans ogen. Het doel is om de lezers kennis te laten maken met ‘andere’ literatuur, voor lezers die zichzelf minder vaak terugzien in boeken. Herkenning dus. Is dat literatuur gereduceerd tot de seksuele voorkeur van de auteur en/of de personages? Literatuur bedoeld om een bepaald zelfbeeld te bevestigen? Of erkenning? Als therapeutisch hulpmiddel bij de coming-out? De ‘queer’ canon laat de minderheid maar ook de anderen weten dat ze bestaan.Van Jane Bowles tot Marguerite Yourcenar en van Auden tot Reve, over James Baldwin, Jean Genet, Couperus en Jacob Israël de Haan.
Paul Westerneng is oud-voorzitter COC Zuid-Limburg, (mede)organisator Roze Zaterdag Maastricht 93, oud-boekverkoper.
Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)

Locatie en tijdstip: Centre Céramique Maastricht, 12.30-13.30 uur. Toegang is gratis.