28 mrt: Literaire avond met Lieve Joris

De Vlaamse schrijfster Lieve Joris is dit jaar de gast tijdens de Boekenweek in Meerssen. Ze wordt geinterviewd door neerlandica Jet van Aalst.

In haar boek Terug naar Neerpelt (sept. 2018) keert Lieve Joris terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar het huis aan het kanaal in Neerpelt waar ze opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen, en vertelt ze het verhaal waar ze jarenlang omheen reisde. Joris’ eerdere werk voert ons het hart van complexe landen binnen, maar ook van de angsten en dromen van hun bewoners. Zij is een gewetensvol en onversaagd reiziger, die zich vastbijt in haar onderwerp en vaak een blijvende band aangaat met haar hoofdpersonages. België’s oud-kolonie Congo is een terugkerend thema in haar oeuvre. In Op de vleugels van de draak gaat zij op zoek naar de relatie tussen China en Afrika. Ook de Arabische wereld oefent een grote aantrekkingskracht op haar uit. De poorten van Damascus, waarin Joris haar vriendschap beschrijft met de Syrische Hala, is vandaag actueler dan ooit.

In de pauze is er de mogelijkheid om een boek te kopen en te laten signeren. Boekhandel de Tribune heeft ook een Boekenweekgeschenk (van Jan Siebelink) voor iedereen die tijdens deze avond een boek koopt.

Locatie en tijdstip: Aula Stella Maris College, Parallelweg 56, Meerssen om 20.00 uur.

Toegang/aanmelden: € 10,- info@bibliotheekmeerssen.nl 043-3642411, voor leden bibliotheek Meerssen € 7,50.