7 feb: Letters bij de lunch – Mijn dagboek is een tuin; over dagboekschrijven door José Franssen

Het dagboek is heel bijzonder in het autobiografische landschap. Want wat is een dagboek? Is het een spiegel, omdat je schrijvend in gesprek bent met jezelf? Is het een verlengstuk van je geheugen, omdat je er gebeurtenissen en ervaringen uit je leven in bewaart? Papieren troost? Is het een uitlaatklep, kunstkabinet of plakboek? Of is het een schrijverswerkplaats?
José Franssen schrijft al meer dan 50 jaar dagboek en geeft inmiddels tientallen jaren les over autobiografisch schrijven. In deze lezing vertelt ze over haar ervaringen en over motieven, functies en vormen van dagboekschrijven. Met citaten uit dagboeken van schrijvers en kunstenaars.

Lunchpauzeprogramma i.s.m. VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht)
Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur
Togang is gratis