Vanaf 27 sept: Aanbod Schrijfschool Maastricht

Column / blogschrijven (najaar 2018)
Groepsles 10 lessen

Ieder zichzelf respecterend medium heeft ze in de gelederen: columnisten. Met hun beste woorden becommentariëren ze de actualiteit of beschrijven ze gebeurtenissen uit het leven van alledag. Bloggers doen dat niet anders op hun eigen site. En nu online content een steeds belangrijkere rol speelt in ins leven, moet jouw verhaal er natuurlijk uitspringen. In 10 lessen zet de columnist/journalist Emile Hollman de kunst van het column- en blogschrijven uiteen. Je kijkt samen naar het werk van bekende en minder bekende columnisten, maakt kennis met een gastcolumnist en schrijft zelf een eigen column of blog.Durf jij Sylvia Witteman naar de kroon te steken?

Tijdstip: dinsdag 20.00-22.00 uur 1 per week  2 oktober-11 december
Docent: Emile Hollman
Locatie: Kumulus Herbenusstraat

De Schrijfclub
Groepsles 10 lessen

Schrijven hoeft geen eenzame gelegenheid te zijn. Wil jij ook een keer per maand het schrijven vieren? Voor gevorderde schrijvers of cursisten die de schrijfcursussen van Petra Quaedvlieg of Emile Hollman hebben doorlopen is er de Schrijfclub.
Elke maand krijg je een prikkelende opdracht. Soms schrijf je een recensie over een film of boek, maar het kan ook zijn dat je aan de slag gaat met een rechtbankverslag, een verhaal vanuit een verrassend perspectief of een brief aan je ouders. Daarnaast krijgen alle cursisten de ruimte om hun eigen columns, verhalen of hoofdstukken uit een boek in wording te delen met de groep. Ook schrijft de Schrijfclub een gezamenlijk boek, waarbij er steeds een andere cursist een hoofdstuk aan het verhaal toevoegt.

Tijdstip: donderdag 19.30-21.30 uur 1x per maand 27 september-6 juni
Docenten: Petra Quaedvlieg en Emile Hollman
Locatie: Kumulus Herbenusstraat

Aanmelden en inschrijven: www.kumulus.nl/inschrijven