8 juli-14 okt: “nijntje heeft vakantie”- familietentoonstelling in Centre Céramique

In Maastricht komen deze zomer de prentenboeken van Dick Bruna tot leven. De familietentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ in Centre Céramique is speciaal gemaakt voor iedereen die opgroeide met nijntje en haar nog eens wil ontmoeten. Maar vooral ook voor die kleine peuters en kleuters, die nu met haar willen komen spelen. Kinderen kunnen er het huis van nijntje ontdekken, in haar vliegtuigje kruipen, spelen met de dieren en wegdromen in haar tentje. ‘nijntje heeft vakantie’ is één groot feest!Het iconische witte konijntje met het ronde snoetje en het onmiskenbare kruisje is bekend over de hele wereld. Miljoenen peuters en kleuters groeiden met haar op. Nu kun je haar wereld ontdekken in deze speelse en avontuurlijke tentoonstelling.

Niet alleen maar nijntje…
Dick Bruna (1927 – 2017) is één van Nederlands meest bekende illustratoren. We kennen hem als de vader van nijntje en als ontwerper van duizenden Zwarte Beertjes omslagen. Maar als het aan Dicks vader had gelegen was hij net als hem uitgever geworden in het familiebedrijf A.W. Bruna & Zoon. Hoe heeft Dick Bruna toch zijn droom kunnen verwezenlijken? Ontdek het in deze tentoonstelling en zie ook hoe het wereldwijde fenomeen nijntje nou eigenlijk is ontstaan en door wie hij beïnvloed werd. Welke technieken paste hij toe en welke rol speelden de Zwarte Beertjes omslagen binnen zijn oeuvre? En wat is nou eigenlijk echt kenmerkend voor de stijl van Dick Bruna… Al deze vragen en meer worden beantwoord in deze tentoonstelling.

Workshops
Naast de tentoonstelling zijn er leuke workshops voor niet alleen peuters en kleuters, maar ook voor volwassenen. Meer info: www.centreceramique.nl/nijntje

Win 2 overnachtingen in de nijntje-kamer
Maak een leuke foto of filmpje in de expo en win 2 overnachtingen voor het hele gezin in de speciale nijntje-kamer van Stayokay Utrecht. Natuurlijk ga je dan ook naar het nijntje museum. Zet de foto of film op facebook of instagram met de #nijntjemaastricht. De winnaar wordt 15 oktober 2018 bekendgemaakt.

7 juli 2018 (15.00 – 16.00 u) / OPENINGSVOORSTELLING: nijntje op de fiets
Zaterdag 7 juli wordt de tentoonstelling geopend met de theatervoorstelling ‘nijntje op de fiets’. Nijntje zelf is er natuurlijk ook! Dus na de voorstelling kun je met haar op de foto en in de tentoonstelling gaan spelen. Iedereen is van harte welkom! Laat wel even weten dat je komt, via: klantenservice@maastricht.nl. Er is maar beperkt plek. Maximaal één begeleider per kind.

Locatie: Centre Céramique Maastricht