15 mrt: Reading Group ‘The Invention of Nature’ van Andrea Wulf

Uitnodiging voor deelname aan de Reading Group over een selectie van het boek ‘The Invention of Nature’ van Andrea Wulf.  

The ‘Invention of Nature’ betreft een biografie van de natuurwetenschapper en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. Von Humboldt was een van de eerste wetenschappers die de aarde voorstelde als een groot levend organisme waarin alles met elkaar verbonden is. Hij reisde onder andere door Zuid- Amerika en liet zijn rijke verbeeldingskracht los op de natuur. Hoewel hij altijd zijn barometer, thermometer, cyanometer en sextant bij zich droeg, keek hij niet puur als wetenschapper naar de wereld om hem heen maar ook als dichter, kunstenaar, politicus, avonturier en bovenal, als visionair.

Lees de eerste drie hoofdstukken met ons mee om op 15 maart met kunstenaars op de Van Eyck in gesprek te gaan over de materie en snijvlak tussen kunst en ecologie.

‘Nature should be described with scientific accuracy but without being deprived thereby of the vivifying breath of imagination.’

De voertaal van de Reading Group is Engels. We verzamelen om 18.30 in het auditorium op de Van Eyck.

Locatie: Van Eyck, Academieplein 1, 6211 KM, Maastricht.

Activiteit in het kader van de Boekenweek 10-18 maart, met als thema Natuur